Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Skumringstime – ” Jul i Norden”

13. november 2023 19:00

Jul

Siden 1997 har ”Nordisk Litteraturuge” været en årligt tilbagevendende begivenhed. Årets bog for voksne er ”Stargate – en julefortælling” af den norske forfatter Ingvild H. Rishøi. Det er en julehistorie om håb, svigt og drømme, set fra et barns perspektiv, skrevet af en forfatter, som er en mester i at skrive meget med få ord.
De fleste vil mærke en følelse af forventning, når de hører ordet ”jul”: varme, stemning og samvær; ensomhed, sorg og at føle sig udenfor; nisser, julemad og gaver. Uanset om man fejrer jul eller ej, er alting lidt specielt, når man nærmer sig slutningen af december.
”Stargate” er en yderst aktuel og tiltrængt øjenåbner på denne tid af året, hvor mange familier kæmper for at overleve på julehjælp.
Fortællingens jeg-fortæller er 10-årige Ronja, som bor i den multi-kulturelle bydel Tøyen i Oslo sammen med sin storesøster Melissa og sin far, som er alkoholiker. Han elsker sine døtre, men alligevel vinder alkoholen og værtshuset igen og igen over familielivet. De to søstre er ukuelige, på trods af at de har ansvar, tanker og bekymringer, som slet ikke hører til i et børne- og ungdomsliv.
Selv om bogen handler om omsorgssvigt, står barnets håb og optimisme i centrum. Spørgsmålet er derfor, om titlen ”Stargate” hentyder til farens foretrukne brune værtshus, eller om det mon er vejen til stjernerne? Uanset hvad, sætter fortællingen sig godt og grundigt i sin læser og bliver der.

Biblioteket i Vildbjerg og Foreningen Norden Herning inviterer til højtlæsning i stearinlysets skær og ”Nordisk julequiz”.

Kaffe/te og lidt julegodter indgår også i arrangementet, som er gratis.

Detaljer

Dato:
13. november 2023
Tidspunkt:
19:00

Sted

Biblioteket i Vildbjerg
Kirkegade 7
7480 Vildbjerg,
+ Google Maps