Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Færøerne og Arktis

januar 25 18:00

kr.75
Kaj Joensen

Kaj Joensen arbejder som politisk journalist på Christiansborg og driver Det Færøske Nyhedsbureau. Han arbejder hovedsageligt med Færøerne, rigsfællesskabet og Arktis og har siden 2012 leveret nyheder til færøske, grønlandske og danske medier.

Før sin tid på Det Færøske Nyhedsbureau var han i en årrække tv-vært, redaktør og reporter på Kringvarp Føroya (Færøernes public-service station), og han leverer stadig indslag til færøsk tv og radio og tager med jævne mellemrum til Færøerne for at dække politik og andre aktuelle emner.

Hvilke udfordringer kan det have for et afsides øsamfund, at stormagterne nu vender deres øjne mod Nordatlanten og Arktis? Færøerne vil gerne tage mere ansvar for udenrigs- og sikkerhedspolitik. Foredraget belyser, hvilken betydning det kan få for rigsfællesskabet, og hvordan samarbejdet i rigsfællesskabet kan fortsætte. Kan rigsfællesskabet holde til presset fra stormagterne? Står Færøerne i et dilemma i den storpolitisk spændte situation, som verden lever i for tiden, hvor fiskeripolitik bliver til udenrigspolitik? Hvor står den nye regering på Færøerne i forhold til fiskeriaftalen, som blev indgået med Rusland i 2022? Hvad fisker russiske fisketrawlere egentlig efter i færøsk farvand, både bogstaveligt og billedligt?

Spørgsmålene står i kø, og Kaj Joensen vil efter bedste evne prøve at gøre os klogere og ikke mindst give os bedre forståelse for Færøernes meget specielle situation.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Biblioteket i Herning, og billetter a 75 kr. (inkl. kaffe/te) kan købes via bibliotekets hjemme-side eller ved indgangen.

Detaljer

Dato:
januar 25
Tidspunkt:
18:00
Pris:
kr.75

Sted

Biblioteket i Herning
Østergade 8
Herning, 7400
+ Google Maps