Foreningen Norden, Herning -  www.norden-herning.dk 

|

 

Foreningen Norden

Herning

Arrangementer

 

Hvor intet andet er nævnt, er entreen inkl. kaffe med brød 50 kr. for medlemmer og 60 kr. for ikke-medlemmer.

 

Hvis du vil være helt opdateret med nyheder, så send din mailadresse til: svenderik482@gmail.com, så er du på foreningens mailingliste.

 

Du kan også downloade programmet for 2018/2019 som pdf.

Mandag 21.01.19

 

Shetlandsøerne – skotske øer med nordisk historie

Poul og Gitte Brønnum har i deres arbejdsliv været aktive i hhv. lægepraksis og apotek i Brande og er fortsat meget engagerede og synlige i lokalsamfundet. De har i 2018 besøgt Shetlandsøerne og glæder sig til i ord og billeder at fortælle om den spændende øgruppe. Shetlandsøerne har en dansk-norsk historie, som tydeligt ses og opleves, når øerne besøges.

Nogle fakta om Shetlandsøerne:

Afstanden fra Shetland til polarcirklen er kortere end afstanden til London, og det er lettere og hurtigere at komme fra Norge dertil, end det er at komme fra London til Shetland. Mange stednavne og endda gadenavne viser tydeligt den nordiske forbindelse.

 

Herning Friskole, H.C. Ørsteds Vej 68, kl. 19.30

Onsdag 20.02.19

 

Vi cykler Margueritruten tynd

Alle snakker om CO2, men Helena Krabbe-Larsen, Struer (tidligere Tjørring), og Emilie Agergaard fra Lomborg ved Lemvig har gjort en stor indsats for at være CO2-venlige. Først var Emilie en del af "CO2-Familien", som blev sendt i TV MidtVest i begyndelsen af 2017, og så valgte de to efterskoleveninder at fejre deres studentereksamen ved at cykle Margueritruten igennem i løbet af sommerferien 2017. Turen tog to måneder, og så havde de to veninder også trådt godt og vel 5000 km i pedalerne.

Pigerne oprettede Facebooksiden "Vi cykler Margueritruten tynd", som fik over 1000 følgere, og denne aften kan vi glæde os til at dele deres små og sto-re oplevelser på vej rundt i Danmark.

 

Herning Friskole, H.C. Ørsteds Vej 68, kl. 19.30

Mandag 11.03.19

 

Årsmøde

 

Kirstine Krogslund, opvokset i Hammerum, fik et bidrag fra foreningens rejselegat til sit studieophold i Helsinki i forårssemestret 2018. Hun kommer og fortæller i ord og billeder om sine oplevelser i Finland. Vi kan glæde os til at møde et meget engageret ungt menneske, som gerne vil svare på spørgsmål.

Lotteri med nordiske præmier. Efter kaffen ordinær generalforsamling og valg ifølge vedtægterne.

 

Herning Friskole, H.C. Ørsteds Vej 68, kl. 19.30

Fredag 12.04.19

 

Nordisk viseaften med Rasmus Lyberth Duo

Foreningen Norden i Danmark fejrer i disse dage sit 100-års jubilæum, og i Herning markerer lokalafdelingen jubilæet ved at invitere til koncert med Rasmus Lyberth - den store stemme fra Grønland. Som sanger, sangskriver og skuespiller har han siden 1970’erne været en af de mest populære kunstnere på den grønlandske musikscene, og hans musik og kunst har været med til at sætte fokus på landet mod nord hos et internationalt publikum. Rasmus Lyberth har gennem årene modtaget mange priser for sin formidling af grønlandsk kultur, bl.a. den fornemme Foreningen NORDENs Hæderspris i 2003 (Den blev uddelt ved Foreningen Nordens repræsen-tantskabsmøde, som det år fandt sted i Herning !!).

Rasmus Lyberth bliver ved aftenens koncert akkompagneret af Kristoffer Jul Reenberg.

 

Pris inkl. lidt til ganen: 100 kr. for medlemmer og 125 kr. for ikke-medlemmer.

 

Bemærk, at i år kan billetterne købes på forhånd. Det sker i perioden 1.-10. april 2019. Kontakt Gudrun Wiwe tlf. 30 25 19 47, gudrunrwiwe@gmail.com). Evt. resterende billetter sælges ved indgangen.

 

Herning Musikskole, Nørregade 7, kl. 19.30

17. maj 2019

 

17. maj-fest 2019

 

17. maj 2019 er fridag både for nordmænd og danskere, nationaldag i Norge og store bededag i Danmark, så Margun Trædal kan holde åbent hus-arrangement hele dagen. Formiddagen begynder med rundstykker og norsk fjernsyn og fortsætter med frokost med forskellige norske retter. Kl. 15 er der stort kagebord, hvor alle er velkomne til at tage kage med. Kl. 18 tændes grillen, hvor gæsterne kan tilberede deres medbragte mad. Der vil være sang og musik og måske en 17. maj-tale. Interesserede kan henvende sig til Margun Trædal, Tvevadvej 2, Skibbild, 7480 Vildbjerg, tlf. 20 41 40 15 eller mail: margunso@gmail.com.

12.-15. september 2019

 

Venskabsmøde 2019

 

Finder i år sted i Herning.